Hostessen zijn van alle markten, beurzen, congressen en evenementen thuis. Geen werkdag is hetzelfde voor een hostess en precies dat vindt de hostess zo leuk aan het werk. Het avontuur tegemoet! Daarbij is een hostess multifunctioneel inzetbaar. U vraagt, zij draaien. Graag nemen we je mee naar een beurs, een evenement en een zakelijk congres om te zien wat onze hostessen daar allemaal voor je kunnen betekenen. Tijd om in te zoomen!

Zet direct een hostess in of ga snel naar de volgende onderdelen binnen deze blog:

Hostess op een beurs

Een beetje beurs heeft een bezoekersaantal van duizenden mensen. Mensen die heel bewust naar deze plek komen voor informatie, het opbouwen van een netwerk of gewoon, om een beetje rond te kijken. Een beurs richt zich altijd op een specifieke doelgroep en die doelgroep richt zich op een specifieke beurs en zie daar: vraag en aanbod vinden elkaar. Win-Win!

Onze hostessen zijn vaak te vinden op beurzen. They just love fairs!

Van huishouden tot vakantie

Of je je nou wegdroomt bij verre oorden op de Vakantiebeurs , de kneepjes van het vak leert op de Huishoudbeurs of je onder laat dompelen in luxe op de Masters of LXRY, een hostess is op haar plek op de beurs waar zij werkt. Wat haar taken ook zijn op een beurs, zij straalt precies uit wat jij als merk uit wil stralen is daarmee een echte merkambassadrice.

Productdemonstratie

Op een beurs willen merken de klant zoveel mogelijk laten zien over een bepaald product. Hoe werkt het product en wat kan het product? Vaak wordt een hostess ingezet om een product bij de beursstand te demonstreren. De hostess wordt van te voren uitgebreid gebriefd zodat zij ook echt expert is op de beurs en alles kan vertellen over het product. Hoe is het nou om een productdemonstratie te doen op een beurs?

Wij vroegen het aan een van onze ervaren beurshostessen Kelly de Wit!

“Een productdemonstratie is super leuk om te doen. Zeker op een beurs omdat het daar vaak druk is en de mensen echt komen voor producten uit een bepaalde branche. Soms nodig ik mensen uit voor de demonstratie maar meestal is dit niet nodig omdat zij uit zichzelf op me afkomen. Je krijgt ook veel gerichte vragen over het product en bent eigenlijk voortdurend aan het woord. Je moet niet slecht bij stem zijn haha!”

Hostess op Huishoudbeurs

Beursondersteuning

Het gebeurt regelmatig dat een hostess werkt voor de beursorganisatie en ingezet wordt voor verschillende taken. Denk hierbij aan de ontvangst van de gasten, het netjes houden van de publieke ruimtes, het beantwoorden van vragen van de beursbezoekers en het uitdelen van informatiefolders. Als je als hostess werkt voor de organisatie is het belangrijk dat je van te voren goed afspreekt wanneer je welke taak vervult. Ook is het belangrijk dat je je proactief opstelt en zelf anticipeert op wat er op dat moment nodig is.

Hoe is het om als hostess te werken in de beursondersteuning? Kelly vertelt!

“Als je werkt in de beursondersteuning heb je vaak verschillende taken. Je begint meestal met het ontvangen- en inschrijven van de gasten. Daarna loop je rond op de beursvloer, beantwoord je vragen en ben je een soort vliegende keep. Vaak spreek ik vaste momenten af met mijn contactpersoon om af te stemmen of ik ergens anders nodig ben. Wat ik leuk vind aan het werken voor de beursondersteuning is dat de hele dag bezig bent met verschillende dingen. De dag vliegt voorbij! Ook is het leuk dat je sommige gasten op de beursvloer herkent van de inschrijving.”

Stand ambassadeurs

Een hostess op een beurs kan ook ingezet worden als stand ambassadeur. Je staat dan bij de beursstand van het merk waar je voor werkt. Je nodigt de passanten uit voor een bezoekje in de stand, geeft informatie over een product of de beursaanbieding of deelt flyers uit. Een stand ambassadeur wordt voornamelijk ingezet om extra traffic te genereren naar de stand.

Kelly, hoe is het om stand ambassadeur te zijn?

“Het hangt er wel heel erg vanaf voor welk merk je werkt en op welke beurs natuurlijk maar meestal is het heel leuk. Wat het grote verschil maakt voor een stand ambassadeur is het aantal bezoekers. Als het druk is ben je de hele tijd in gesprek met de klant of sta je in de stand om alle mensen daar te ontvangen. Als de drukte uitblijft ben je soms wel aan het wachten tot er weer iets gebeurt. Meestal vergroot ik dan mijn straal om de stand een beetje zodat ik de doelgroep eerder op kan zoeken.

Wat ik helemaal tof vind is een activatiespel op de stand waar we de doelgroep mee kunnen triggeren. Je merkt ook echt dat dit werkt. Mensen zijn net kleine kinderen: als ze ergens aan mee kunnen doen, willen ze er als de kippen bij zijn. ”

Mensen op een beurs

Hostess op een evenement

Een evenement is vaak iets feestelijker van aard dan een beurs maar ook hiervoor geldt: geen evenement is hetzelfde. Hostessbureau is veel aanwezig op evenementen door heel Nederland. Voorbeeld? Evenementen voor StreetGasm. Dit mooie merk organiseert events voor super car liefhebbers door heel Europa. Natuurlijk willen onze hostessen daarbij zijn! Ook op evenementen zijn onze dames multifunctioneel inzetbaar.

Garderobe service

Een hostess voor de garderobe. Wat een goed idee! Deze hostess neemt alle jassen en tassen aan van de gasten. Een mooi moment om de gast welkom te heten op het evenement met een lach van oor tot oor. De hostess bij de garderobe service moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Zo moet de hostess representatief zijn en daarbij gestructureerd. Het is namelijk wel de bedoeling dat de bezoeker van het evenement zijn/haar eigendommen terugkrijgt na het evenement. En als het kan een beetje snel!

Onze evenementen expert Nova Verkaik werkt al een jaar voor Hostessbureau en neemt ons mee voor een kijkje in de garderobe keuken.

“Sommige hostessen staan liever op een andere post maar ik vind het super leuk om bij de garderobe te werken. Je bent voortdurend in contact met mensen en runt samen met je collega’s echt een eigen tokootje. Ik ben best wel perfectionistisch en vind het leuk om orde te scheppen in chaos. Deze kwaliteiten kan ik goed gebruiken als hostess in de garderobe! Wat ik ook leuk vind aan deze post: je ziet bezoekers komen en gaan. Veel mensen die hun jas komen halen herken van een paar uur daarvoor. En gelukkig: zij mij vaak ook!”

Horeca- en barpersoneel

Op evenementen kun je als hostess vaak ook aan de slag gaan in de horeca. Je wordt ingezet om rond te gaan met drankjes, werkt achter een bar en bereidt de catering voor. Ervaring in de horeca is een absolute pré als je aan de slag gaat als horeca- of barpersoneel.

Marie Verschie werkt 5 maanden bij Hostessbureau en doet het liefst hostessklussen met de focus op horeca. Marie over haar werk als horeca hostess.

“Ik heb 7 jaar bij een lunchroom gewerkt en werkt momenteel ook nog een avond per week in een café. Ik hou van werken in de horeca. Van drukte, hard werken, zware dienbladen en veel contact met mensen. Sinds ik sta ingeschreven bij Hostessbureau heb ik veel leuke klussen gekregen in de horeca op evenementen. Ik doe waar ik goed in ben en kom op heel veel leuke locaties.”

Hostess op een congres

Congressen zijn grootschalige bijeenkomsten die zich richten op een bepaald thema. Dit kunnen thema’s zijn uit het bedrijfsleven, de wetenschap of de politiek. Vaak worden er lezingen en workshops gegeven op een congres. Veel bezoekers komen er ook om te netwerken. Hostessbureau heeft regelmatig hostessklussen op congressen.

Badge en toegangscontrole

De bezoekers van een congres ontvangen meestal een badge met hun naam en de naam van het bedrijf dat ze vertegenwoordigen. Zo kunnen andere bezoekers meteen zien met wie ze te maken hebben. Tijdens de toegangscontrole op een congres worden deze badges meegegeven. De hostess die werkzaam is bij de toegangscontrole werkt vaak met een gastenlijst. Ze vraagt naar de naam van de bezoeker, vinkt deze af en print een naamkaartje voor de badge.

Louise Holterman vertelt ons meer!

“Ik heb een aantal keer op een congres gewerkt bij de toegangscontrole. Best hectisch omdat het vaak ineens heel druk is en je veel mensen moet helpen. Het is belangrijk in deze functie om ook te weten wat je moet doen als iets ‘mis’ gaat. Wat moet je doen als de kaartjes op zijn van de printer, wat je moet doen als iemand niet op gastenlijst staat…. Als je hier niet op voorbereid bent dan duurt het heel lang voordat je dit hebt opgelost en wordt de drukte en hectiek alleen maar groter. Dat is mijn tip aan hostessen die dit ook gaan doen! Ga er vanuit dat niet alles volgens het boekje gaat!”

Smaakt dit naar meer?

Je leest het, je ziet het: onze hostessen werken met veel plezier en dat is precies wat ze ook uitstralen op een campagne. Altijd met enthousiasme en een lach van oor tot oor. Of dit nou is op een congres, een evenement of een beurs. Zij staan klaar voor jouw merk, jouw bezoekers en zetten jouw product in de spotlights.

Benieuwd wat zij voor jouw merk kunnen betekenen? Neem contact op met Hostessbureau en vraag naar de mogelijkheden.