Wat het werken als hostess zo leuk maakt? Het is ontzettend afwisselend! Het gaat hier niet alleen om de verschillende taken die je uitvoert, maar ook om de verschillende soorten evenementen waar je staat. Vaak is jouw hoofdtaak om ervoor te zorgen dat gasten zich op hun gemak voelen, maar hostessenwerk is veel meer dan dat. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende evenementen waar jij kunt werken als gastvrouw.

Als hostess kun je op meerdere plekken werken en dat maakt het juist zo leuk. Wil jij weten waar je als hostess kunt werken? Lees dan verder.

Ga snel naar…

 

Werken op beurzen

Als hostess wordt je vaak ingezet op beurzen. Of het nu gaat om de Horecava beurs, de Libelle Zomerweek of de Motorbeurs, op elke beurs kom je hostessen tegen die de gasten wegwijs maken. Als je op een beurs terecht komt, word je van tevoren goed gebriefd. Denk hierbij aan informatie over de producten die je gaat aanprijzen, de taken die je gaat uitvoeren en de (soort) gasten die tot jouw doelgroep behoren. Op deze manier help je het merk waarvoor je merkt om meer leads binnen te halen. Daarnaast is de kans ook groot dat je een demonstratie van producten aan potentiële klanten laat zien of samples uitdeelt.

Beurzen waarop wij met Hostessbureau hebben gestaan:

fotoshoot bij oral b - hostessbureau

 

Werken op congressen

Met hostessenwerk kun je ook werken op congressen. Hierbij gaat het veelal om het ontvangen en informeren van gasten en het zorgdragen voor een soepel verloop van het programma. Voor welk bedrijf je ook aan de slag gaat, er wordt van je verwacht dat je je op de juiste manier presenteert. Congressen zijn zakelijke evenementen en van een hostess wordt hier dan ook verwacht dat zij zich ook op de juiste formele manier kunnen representeren.

Het programma van een zakelijk evenement kan staan of vallen met hostessen.

 

Werken op festivals

Hostessen kom je veel tegen op festivals. Werken op een feest of festival? Je ziet jezelf er eerder dansen misschien maar wat is er nou toffer dan werken met (hopelijk) mooi weer, muziek en vrolijke mensen? Nu klinkt het niet meer zo slecht, toch? Festivalgangers hebben vaak geen tijd voor een lang praatje dus mocht je op een festival terecht komen als hostess, dan zul je vaak bij de ingang of uitgang staan en samples of flyers uitdelen.

Festivals waarop onze hostessen hebben gestaan:

  • Flying Dutch
  • Dobbe Lentefestival
  • State of Trance

demonstaties tijdens libelle zomerweek

 

Werken bij winkels

Heb je weleens iemand zien staan in een winkel die hapjes uitdeelt of een feestelijke winkelopening realiseert? Ook daar zijn onze hostessen te vinden! Om mensen te enthousiasmeren voor een bezoekje aan de winkel, worden er vaak hapjes, drankjes of samples uitgedeeld zowel in- als rondom de winkel. Tijdens een feestelijke opening wordt vaak een lintje doorgeknipt. Ook hier kun je als hostess onderdeel van uitmaken!

Winkels waar wij hebben gestaan:

  • Coop
  • Plus
  • Aldi
  • Pearle
  • Media Markt

Er zijn dus verschillende soorten gelegenheden waar je als hostess kunt werken. Als hostess heb je dan ook steeds een andere rol. Voor iedere gelegenheid zijn er andere soorten hostessen.

 

Wil je hostess worden?

Lijkt het je leuk om een afwisselende baan te hebben en ervoor te zorgen dat gasten volledig geïnformeerd zijn en zich optimaal vermaken? Dan is deze functie jou op het lijf geschreven! Goed om te weten: we kijken naar jouw sterke kanten en plaatsen je op evenementen die bij jou passen. Hostessbureau is altijd opzoek naar uitbreiding van het team om nog meer mooie evenementen te kunnen draaien. Wil jij dit ook? Solliciteer als hostess en wie weet bevind jij je binnenkort op één van deze evenementen als hostess!

P.s. als hostess kan het ook zijn dat je naar de klant toe gaat, zoals onze Ziggo hostessen dat deden.