Sampling houdt in dat er een (nieuw) product wordt uitgedeeld om de doelgroep kennis te laten maken met het product. Dit betekent dat een proefmonsters of kleinere uitgaven van een product worden meegegeven aan voorbijgangers. Je bent ze vast en zeker tegengekomen: in een supermarkt, op straat of treinstations. Het kan voorkomen dat als hostess aan de slag gaat op sampling campagne. Wat het is nut van sampling? En hoe ga je te werk als hostess?

 

Het nut van sampling

Een sampling campagne is van waarde en wordt gewaardeerd door zo’n 80% van de Nederlandse consument. Het is een prettige manier om in aanraking te komen met (nieuwe) producten.

Het nut van sampling:

  • Een merk of organisatie heeft de gelegenheid om een grote en specifieke doelgroep te bereiken;
  • Vaak wordt het product uitgedeeld op dezelfde plek waar men het product ook kan kopen. Dat zorgt ervoor dat de doelgroep sneller wordt aangezet tot aankoop;
  • Sampling zorgt voor een verhoging van de conversie;
  • Het zorgt voor merkvoorkeur bij de doelgroep;
  • Producten zijn direct tastbaar bij de doelgroep.

 

Hostess op een sampling campagne

Nu vraag je je vast af wat de rol is van een hostess in dit verhaal. Een hostess deelt vaak de sample producten uit en geeft er meer informatie over. Door extra informatie te geven aan de doelgroep of bijvoorbeeld een flyer mee te geven, zorg jij voor een groot aandeel in de verhoging van de conversie en merkvoorkeur. Als hostess op een sampling campagne kun je overal terecht komen: van een supermarkt tot een beurs en van een festival tot een winkelopening.