Een gastvrouw (hostess) zorgt ervoor dat gasten of bezoekers zich volledig op hun gemak voelen tijdens een evenement. Een hostess verwelkomt gasten, maakt ze wegwijs en is aanspreekpunt voor hen. Met deze functie ben je dan ook het gezicht van een merk of organisatie en je bent daarmee medeverantwoordelijk voor het goede verloop van het evenement. De werkzaamheden die erbij komen kijken zijn uitlopend en de evenementen waarop je terecht komt kunnen ook enorm verschillen. Wil je meer over de functie Hostess weten? Lees snel verder!

 

Hoe ziet een werkdag van een Hostess eruit?

Als gastdame draait jouw werkdag om de gasten een zo goed mogelijke tijd te geven tijdens het evenement. De belangrijkste taken zijn dan ook het welkom heten van gasten, hen van A tot Z begeleiden en ervoor zorgen dat ze zich comfortabel voelen. Welke andere taken je krijgt, hangt af van het soort evenement waar je op staat. Algemene werkzaamheden die voorkomen zijn:

 

Met welke competenties sta je 1-0 voor als gastvrouw?

  • Representatief: je bent het gezicht van een merk of organisatie. Het is dus van essentieel belang dat je er verzorgd uitziet.
  • Sociabiliteit: als gastvrouw is het belangrijk om een praatje te maken met gasten om hen een onvergetelijk evenement te bezorgen. Op deze manier hebben ze het gevoel dat ze worden gezien en dat is belangrijk.
  • Oplossingsgericht: mocht er een probleem ontstaan, dan is het aan jou de taak om dit zo snel mogelijk op te lossen zonder dat andere gasten het door hebben!

Er zijn uiteraard meerdere competenties die iemand tot een goede hostess maken. Hierover hebben wij ook de blog ‘Welke competenties bezit een goede hostess?’. Hier gaan we dieper in op de skills die je nodig hebt als Hostess.

 

Op wat voor evenementen komt een Hostess terecht?

Een gastdame is in het algemeen aan het werk bij dienstverlenende organisaties, zoals restaurants, hotels en evenementenorganisatoren. Je komt dus op verschillende plekken terecht. Evenementen waarbij hostessen worden ingezet zijn onder anderen beurzen, congressen, festivals en winkels. Enkele evenementen waar onze hostessen hebben gewerkt:

 

Over Hostessbureau

Bij Hostessbureau zijn we continu opzoek naar geschikte hostessen. Zie jij jezelf wel als hostess aan de slag gaan? Solliciteer direct en je hoort zo snel mogelijk van ons!