Lead betekent in het Engels letterlijk spoor. De term leads wordt veelal gebruikt in de marketing en sales wereld. Een lead is iets om op te volgen. Het is een spoor naar een potentiële klant. Dit spoor bestaat uit bijvoorbeeld ingevulde contactgegevens, een abonnement op een nieuwsbrief of een terugbelafspraak. Het verschil tussen bezoekers en leads is het feit dat het bedrijf de mogelijkheid heeft om contact op te nemen.

 

Verschil tussen leads en prospects

De termen leads en prospects worden vaak door elkaar gehaald, terwijl er een heel duidelijk verschil is. Prospects zijn de potentiële klanten voor een bedrijf. Deze potentiële klanten hebben serieuze interesse. Leads zijn de sporen die naar deze prospects kunnen leiden.

 

Hostessen en leads

Hostessen zijn op beurzen en evenementen veel in gesprek met de bezoekers. Zij kunnen op die manier de eerste gesprekken voeren met potentiële klanten en hier een voorselectie van maken. Hostessen noteren deze leads en zo kan het salesteam aan de slag. Zij zijn hierop getraind en zorgen op een prettige manier voor de verzameling van zoveel mogelijk leads. Een echte toegevoegde waarde dus!

 

Het doel van leads

Wat willen bedrijven nu bereiken met deze leads? Leads moeten uiteindelijk leiden naar nieuwe klanten. Zoals net genoemd leiden leads naar prospects en leiden prospects weer naar klanten.

Leads leiden tot klanten

 

Hostessbureau & Leads

Lijkt het jou ook leuk om leads te verzamelen voor merken op beurzen en evenementen? Wij zijn altijd opzoek naar kwalitatieve hostessen voor verschillende merken en campagnes! Solliciteer nu naar de functie van Hostess en we nemen contact met je op!