De toegevoegde waarde van een hostess wordt vaak onderschat. Dat is zonde, want deze gastdames zijn meer dan een formaliteit: zij dragen bij aan de ambiance van uw evenement. Zij maken het verschil voor de gasten tussen een evenement en een dag om nooit te vergeten. Een dag die de boeken ingaat. Dit verschil wordt gemaakt op verschillende momenten tijdens een evenement.

De toon wordt gezet bij aankomst met een warm welkom. Een gast merkt dit meteen en u staat 1-0 voor.

Onze hostessen verdiepen zich in uw merk of evenement, zodat zij alle vragen van uw gasten kunnen beantwoorden. Daardoor zijn ze écht onderdeel van uw merk. In deze blog gaan we dieper in op de toegevoegde waarde van hostessen op beurzen en evenementen en bespreken we de werkzaamheden waarin zij u kunnen ontzorgen.

Ga snel naar…

Toegevoegde waarde van hostessen op beurzen en evenementen

Hostessen kunnen verschillende rollen aannemen en daarom op verschillende manieren van toegevoegde waarde zijn. Staat u op een beurs? Dan wilt u uiteraard nieuwe klanten binnenhalen of de tevredenheid van huidige klanten polsen. Natuurlijk heeft u uw eigen personeel en zij bezitten de kennis over uw producten of diensten.

Maar wat als iedereen in gesprek is en er nieuwe klanten bij uw stand staan?

Hier komen de gastvrouwen van Hostessbureau lachend om de hoek kijken: het verlengstuk van uw merk. Door hostessen in te zetten heeft u de rust en zekerheid dat er goed voor potentiële klanten wordt gezorgd. Door scherpe briefings kunnen ook zij het verhaal van uw product of dienst vertellen. En met hun promotionele achtergrond delen ze samples en flyers uit om bezoekers naar de stand te krijgen. Het maakt niet uit om welk evenement het gaat, hostessen nemen u werk uit handen. De dames of heren helpen uw gasten en bezoekers verder waardoor u zich kunt richten op de essentie van het event.

hostessen aan het werk met flyers

 

Werkzaamheden van een hostess

Een gastvrouw kan op diverse evenementen in verschillende branches terechtkomen. Dit betekent dat er verschillende werkzaamheden zijn. We geven u een aantal voorbeelden.

Hostessen binnen de automotive branche

Als een gastdame aan de slag gaat in op een evenement in de automotive branche dan is de belangrijkste taak om gasten het gevoel te geven dat er aandacht voor hen is. Dit wordt gedaan door de volgende werkzaamheden:

  • Het verwelkomen en registreren van gasten;
  • Als aanspreekpunt en visitekaartje fungeren van een organisatie of merk;
  • Gasten informeren en wegwijs maken;
  • Het uitdelen van hapjes, drankjes en informatiebronnen zoals programmaboekjes.

Gastvrouw

Event hostessen worden vaak ingezet als gastvrouw. Zij ontvangen bezoekers van het evenement bij de ingang en zorgen vanaf het eerste moment voor een warm welkom. Een goede hostess is nooit overdreven aanwezig, maar straalt voldoende zelfvertrouwen en autoriteit uit om de leiding te houden. Vanuit de rol van gastvrouw is er ook een mogelijkheid om hapjes of een drankje aan te bieden bij binnenkomst.

Gastvrouwen zijn het aanspreekpunt voor de bezoekers met vragen en spelen hier proactief op in. Daarnaast zijn de gastvrouwen ook getraind om mee te draaien met uw horecateam.

Garderobedames

Een goede en georganiseerde garderobe is goud waard! U wilt uw bezoekers namelijk niet het hele evenement laten missen, omdat de rij voor de garderobe erg lang is. In deze rol zorgen onze dames dat de jassen en overige bagage van de bezoekers snel en correct worden opgehangen. Ze handelen de betaling af (indien nodig) en overhandigen het garderobebonnetje. Dit doen zij uiteraard voortdurend met een stralende lach. Voor veel mensen is het garderobe moment het eerste en/of laatste moment van het evenement. De hostessen van hostessbureau zorgen ervoor dat dit eerste moment de toon zet en dat de gasten weggaan met een goed gevoel.

De eerste en laatste momenten van een evenement blijven meestal hangen, alles ertussen wordt vaak vergeten. Daarom is het belangrijk op deze momenten een goede indruk achter te laten.

Toegangsregistratie: bezoekers registreren bij binnenkomst

Heeft uw evenement een gastenlijst of hebben bezoekers vooraf kaarten gekocht? De event hostessen van Hostessbureau zorgen ervoor dat iedere bezoeker geregistreerd is. Zij checken bezoekers in, delen badges uit en printen toegangsbewijzen. Ook voor kaartverkoop aan de deur kunt u onze event hostessen inzetten. Met ervaring in sales zorgen zij voor de best behaalde verkoop bij de juiste doelgroep.

hostessen op een evenement bij binnenkomst

Eventbegeleiders

U heeft maar één paar handen en ogen. Een aantal extra handen, ogen (en lachende gezichten) is vast zeer welkom. De eventbegeleiders van Hostessbureau kunnen u ondersteunen. Met hun scherpe hostess oog, proactieve houding en evenementen ervaring zorgen ze ervoor dat uw evenement zo uitgevoerd wordt als u voor ogen had. Zij ontzorgen u met praktische zaken waardoor u de focus kunt leggen op de essentie van de avond. Zo komt u geen dwalende gasten of een lange rij voor de entree tegen. Alle gasten worden op tijd te woord gestaan en bij vragende blikken staat er in mum van tijd een hostess klaar om iemand van dienst te zijn.

Beurs hostess

Een beurs hostess voorziet bezoekers van een kopje koffie, een gekoeld flesje water en voert de eerste gesprekken met potentiële klanten. Daarnaast kunnen de hostessen ook worden ingezet als demonstratrice. U kunt u focussen op de klanten die meer willen weten over uw product of dienst en de potentiële klanten worden vermaakt tijdens de demonstratie. De dames hebben veel ervaring op beurzen en daardoor weten zij wat werkt. Spontaniteit, een grote glimlach en een proactieve houding kan niemand weerstaan. Doordat ze de basis kennis van het bedrijf en product kennen, kunnen ze de eerste gesprekken voeren met potentiële klanten en een voorselectie maken voor het sales team. De hostessen zijn speciaal getraind om leads op te schrijven. Zij herkennen signalen en zorgen op een prettige manier voor de verzameling van leads.