Als een merk zichtbaar wil zijn bij een beurs of congres worden daar vaak extra externe werknemers voor ingezet. Dit zijn ondersteunende krachten tijdens de beursdagen. Ook de organisatie van een beurs huurt vaak externe werknemers in om de beursdagen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

In dit artikel lees je wat je van beurs- of congresondersteuning kunt verwachten.

Beurs- en congresondersteuning voor de organisatie

Als er extra beurs- of congrespersoneel wordt ingezet vanuit de organisatie van de beurs, worden deze krachten vooral ingezet om de volgende taken te vervullen:

  • Badge en toegangscontrole;
  • Horeca- en barpersoneel;
  • Schoonhouden van publieke ruimtes;
  • Garderobe services;
  • Rondlopen op de beurs om vragen van de bezoekers te beantwoorden.

Badge- en toegangscontrole

Het beurs- of congrespersoneel wordt ingezet om de gasten in te schrijven en een badge met naam en bedrijfsnaam te overhandigen.

Horeca- en barpersoneel

Het personeel werkt in de horeca van de beursorganisatie: catering, barwerkzaamheden of serveren in de horeca ruimtes behoren dan bijvoorbeeld tot de taken.

Schoonhouden van publieke ruimtes

Het is belangrijk dat alle publieke ruimtes schoongehouden worden en er netjes uitzien. Dit draagt bij aan de professionele uitstraling van de beurs. Denk aan: de beursvloer, de toiletten en de horecaruimtes.

Garderobe services

Het personeel wordt ingezet om de eigendommen van de bezoeker aan te nemen en op te bergen. Bij het vertrek van de bezoeker worden de juiste eigendommen weer overhandigd aan de beursbezoeker.

Rondlopen op de beurs om vragen van de bezoekers te beantwoorden

Beursbezoekers zijn vaak opzoek naar specifieke informatie of producten en zullen veel vragen hebben over de stands en waar ze deze kunnen vinden. De beurs- of congresondersteuning is er om deze vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat de bezoeker begeleid wordt naar de juiste stand.

Beurs- en congresondersteuning voor merken op de beurs

Als een werknemer wordt ingezet voor een merk dat een beursstand heeft, dan krijgen zij vaak het volgende takenpakket:

  • Stand ambassadeur;
  • Opbouwen van de beursstand;
  • Leads genereren op de beursvloer.

Stand ambassadeur

Als stand ambassadeur word je voornamelijk ingezet om bezoekers naar de stand te trekken en/of bezoekers te woord te staan in de stand. Hiervoor is het belangrijk dat je productkennis hebt en weet wat de beursaanbieding is.

Opbouwen van de beursstand

Beurs- en congresondersteuning kan ook worden ingezet om de beursstand van een merk op- en af te bouwen. Dit betekent dat zij een dag (of meerdere dagen) voor de start van de beurs aanwezig zijn voor de opbouw.

Leads genereren op de beursvloer

Sommige merken willen graag leads genereren op een beurs om deze later weer te benaderen voor een salesgesprek. De beursondersteuning wordt dan ingezet om de bezoeker aan te spreken en de NAW gegevens te verzamelen.