Een goede hostess herken je door te kijken naar verschillende competenties. Het beroep lijkt makkelijk, maar zij moet over flink wat eigenschappen en competenties beschikken. De hostess is namelijk het aanspreekpunt voor gasten tijdens evenementen en beurzen. Een gastvrouw ontvangt mensen, maakt ze wegwijs en beantwoordt vragen. De dames van Hostessbureau zijn representatief en proactief. Dit betekent dat ze makkelijk mensen durven aan te spreken, servicegericht zijn en representatieve looks hebben. Een goede hostess is daarnaast ook communicatief vaardig en behulpzaam.

Een hostess is de reddende engel voor vragen van gasten tijdens een evenement.

In deze blog gaan we dieper in op de competenties en eigenschappen van een goede hostess. Ben je benieuwd welke skills er nodig zijn om hostessenwerk te kunnen doen? Wij geven je alle informatie die je nodig hebt.

Een aantal goede hostessen aan het werk, zie je in deze video.

 

Een goede hostess is sociaal

Een hostess beschikt over sociale voelsprieten. Sociabiliteit betekent meer dan een praatje maken met iemand. De dames moeten zich gemakkelijk kunnen inleven in anderen en hier tactisch op inspelen. Hostessen weten gasten het gevoel te geven dat ze gehoord worden, welkom zijn en voor al hun vragen zo bij iemand terecht kunnen. Dit moet uiteraard op een tactvolle manier gebeuren. Het moet namelijk niet opgedrongen worden maar een gevoel zijn wat overal aanwezig is. De gastvrouwen van Hostessbureau kunnen deze sfeer als geen ander neerzetten.

De sfeer zit heel erg in het aanvoelen van situaties. Een sociaal praatje met een potentiele klant maar ogen in de rug voor andere klanten. Een uitgebreid geven op een vraag maar ook weten wanneer een gesprek afgerond moet worden. Een hostess voelt feilloos aan hoe dit werkt en hoe zij de leiding in deze momenten kan nemen op een natuurlijke manier. Tot slot houdt sociaal zijn in dat de gastvrouwen behulpzaam zijn: ze helpen gasten verder, zijn begripvol en toegankelijk.

hostessen zijn sociaal aan het praten met bezoekers

 

Een goede hostess werkt oplossingsgericht

Het komt bijna niet voor dat een evenement vlekkeloos verloopt. Denk hierbij aan gasten die hun garderobebonnetje zijn kwijtgeraakt, iemand die een glas rode wijn over zich heen krijgt of mensen die niet op gastenlijsten staan. Tijdens dit soort incidenten is het van belang dat een hostess niet in paniek raakt. Het tegenovergestelde: als gastvrouw is het belangrijk om al deze incidenten, zonder er veel aandacht op te vestigen, klantgericht op te lossen. Daarom is een snelle oplossing cruciaal: problemen bestaan niet voor hostessen, enkel oplossingen. Oplossingsgericht te werk gaan is ook een belangrijke competentie bij dit beroep.

 

Een goede hostess is klantvriendelijk

Een gastvrouw weet als geen ander dat ze met dit werk een bedrijf of merk representeert. De klanten van deze merken dienen gastvrij en klantvriendelijk te worden geholpen. Vandaar dat een klant- en servicegerichte houding een pré is voor dit werk. De dames dienen altijd vriendelijk en behulpzaam te blijven aangezien zij het gezicht van een merk of organisatie. Onze dames weten dat zij medeverantwoordelijk zijn voor het goede verloop van het evenement. Het kan voorkomen dat een hostess in situaties terechtkomt waarbij er een oplossing moet komen en dit volgens de gast te langzaam gaat. Daarom is het van belang om als gastvrouw geduld te hebben en altijd vriendelijk te blijven. Dit betekent niet dat een hostess over zich heen laat lopen:

Ze zijn vriendelijk maar weten hun mannetje te staan.

 

Waar herken je een goede hostess aan?

Een goede hostess is dus te herkennen aan verschillende competenties en karaktereigenschappen. Iemand die van aanpakken weet en een vlotte babbel heeft. Het belangrijkste is natuurlijk dat de gasten centraal staan en nog lang zullen napraten over het evenement! Wij zijn ons ervan bewust dat al onze hostessen anders zijn en elk van hen verschillende kwaliteiten bezit. Daar maken wij graag gebruik van: we kennen onze dames allemaal persoonlijk. We kijken per merk, klant en evenement welke hostess daar het beste bij past. Omdat we dit met zorg doen, voelen onze hostessen zich altijd als een vis in het water tijdens hun werk en dat is precies wat we willen. Als je het naar je zin hebt, straal je dit ook uit en laat uitstraling in dit vak nou net heel belangrijk zijn!

Ben je geïnteresseerd om te werken als hostess? Solliciteer nu en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!