Communicatieve vaardigen (of sociale vaardigheden) worden gebruikt om te communiceren met anderen. Dit gebeurt met zowel verbale- als non-verbale communicatie. Personen met communicatieve vaardigheden gebruiken de juiste lichaamstaal en persoonlijke uitstraling. Dit kan tijdens een conversatie zijn, maar ook bij een presentatie.

 

Waarom communicatieve vaardigheden belangrijk zijn

  1. Verbetering van relaties: door communicatieve vaardigheden is het makkelijker om in gesprek te komen met mensen. Gesprekken zullen niet alleen sneller van start gaan, maar ook beter verlopen. Door je te focussen op deze relaties kun je bijvoorbeeld makkelijker nieuwe vrienden maken of een baan vinden.
  2. Beter overbrengen van ideeën: het overbrengen van je gedachten en ideeën kan lastig zijn. Wanneer je goede sociale skills hebt, is dit een stuk makkelijker.
  3. Beter samenwerken: Een goede samenwerking is de key. Niet alleen binnen een bedrijf, maar ook binnen een vriendenkring. Wanneer je goed kunt overleggen en luisteren, zijn beslissingen een stuk makkelijker om te maken.

 

Hoe belangrijk zijn communicatieve vaardigheden voor een hostess?

Als hostess kom je veel in contact met mensen: je collega’s, de bezoekers en de opdrachtgever. Dit zijn drie verschillende groepen. Voor een hostess is het belangrijk om te weten hoe je met elke groep moet communiceren. Hostessen blijven altijd zakelijk tegenover de opdrachtgever, maar vinden een tussenweg bij de bezoekers zodat deze zich op hun gemak voelen. Het is daarom erg belangrijk om als hostess te beschikken over de juiste sociale- en communicatieve skills. Door deze skills is de opdrachtgever tevreden, voelen de bezoekers op hun gemak en hebben de hostessen een gezellige werkdag gehad. Win-win voor alle drie de partijen!

Over Hostessbureau

Bij Hostessbureau zijn we continu opzoek naar Hostessen. Lijkt het jou leuk om op verschillende evenementen te werken? Je netwerk uit te breiden? En te werken binnen een leuk team? Solliciteer direct en je hoort zo snel mogelijk van ons!