Garderobe service is de service die wordt aangeboden bij een garderobe, meestal op een groot evenement. Hier worden de jassen, tassen en andere eigendommen ingeleverd voordat de bezoeker naar het evenement gaat.

Goede service garderobe draagt bij aan positieve eerste indruk

Het is een van de eerste plekken waar de gast zich begeeft. Een goede service bij de garderobe draagt dus bij aan een positieve ontvangst van de gast.

Belangrijke aspecten van een goede garderobe service:
Juiste strategie
Goede voorbereiding
Controle/toezien op materialen en eigendommen
Klantvriendelijkheid

Juiste strategie

Het is belangrijk dat een garderobe medewerker een goede strategie hebben voor het opbergen van de jassen en overige eigendommen. Een bezoeker wil na het evenement graag goed en snel bediend worden. De medewerkers in de garderobe moeten een jas dus snel terug kunnen vinden. Vaak wordt er gewerkt met nummertjes die corresponderen met het kapstoknummer van het artikel.

Goede voorbereiding

De garderobe medewerker moet goed weten hoe de garderobe is opgebouwd: hoe wordt er geteld, waar worden de tassen neergezet etc. Als de medewerker de garderobe goed kent, kan hij/zij de klant beter van dienst zijn en sneller te werkt gaan. Ook kan er een taakverdeling besproken worden.

Controle

De bezoeker laat zijn/haar eigendommen in vertrouwen achter. Het is dus zaak dat de eigendommen goed in de gaten worden gehouden. Hiermee voorkom je zaken als diefstal of vernieling.

Klantvriendelijkheid

De garderobe is de plek waar de bezoeker heengaat voor het evenement en na het evenement. Het is de plek van ontvangst en de plek van afscheid. De garderobe service medewerker is het gezicht van het evenement of merk. Het is heel belangrijk dat de klant hartelijk wordt ontvangen, goed wordt geholpen en vriendelijk wordt uitgelaten. Hiermee maak je het verschil voor de bezoeker en draag je bij aan een positieve ervaring.