Een stand ambassadeur werkt als merkambassadeur bij een beursstand. Veel merken en bedrijven gaan naar (vak) beurzen om een grote doelgroep aan te spreken. Voor deze beurzen worden beursmedewerkers ingehuurd die alleen werkzaam zijn op deze beurs met als doel: zo veel mogelijk potentiële klanten naar de stand begeleiden.

Werkzaamheden stand ambassadeur

Aantrekken van de klant naar de stand

Een stand ambassadeur spreekt in het directe gebied om de stand de doelgroep aan. Hij/zij probeert de doelgroep te enthousiasmeren en te triggeren voor een bezoekje bij de stand. Dit is het eerste contactmoment tussen de doelgroep en het merk waarvoor de stand ambassadeur werkt en dit maakt de ambassadeur het visitekaartje van het merk.

Uitdelen foldermateriaal

Bij het aanspreken van de doelgroep wordt vaak communicatiemateriaal uitgedeeld. Zo wordt de beursbezoeker extra geïnformeerd over het merk, verleid voor kortingsacties of geënthousiasmeerd voor een bezoek aan de website.

Verkopen van producten bij de beursstand

Vaak wordt de stand ambassadeur ook ingezet voor de verkoop van producten op de stand. Dit zijn meestal producten die met een beurskorting verkocht worden.

Opbouwen en afbouwen van de stand & bijvullen materialen

Een stand ambassadeur is van alle markten thuis. Meestal helpt hij/zij ook bij de opbouw van de stand. Denk aan het bijvullen van voorraden, het klaarzetten van (folder) materiaal en het netjes houden van de stand.

Beantwoorden van vragen van de doelgroep

De stand ambassadeur moet de eerste vragen over een product of merk kunnen beantwoorden. Daarvoor krijgt hij/zij voor de werkdag een briefing van het merk of het hostessbureau.