Een representatief persoon vertegenwoordigt met bepaalde kenmerken een groep of geheel. Wanneer iets of iemand representatief wordt genoemd, zorgt diegene voor een goede indruk van zichzelf of het merk waar hij/zij voor werkt.

Een representatief persoon is meer dan ‘good looking’

Representativiteit bij hostessfuncties

In vacatures staan vaak meerdere eisen waar je als werkzoekende aan moet voldoen. Bij een aantal banen wordt er om een representatief uiterlijk en voorkomen gevraagd. Zo ook bij de functie hostess. Bedrijven bedoelen hiermee dat hostessen een verzorgd uiterlijk moeten hebben. De hostessen vertegenwoordigen immers het bedrijf. Wanneer zij er niet representatief uit zien, zullen klanten dit associëren met het bedrijf. Een net en verzorgd uiterlijk is dus een must voor veel werkgevers.

 

Wanneer zie je er representatief uit?

Representativiteit heeft alles te maken met uitstraling. Goed gedrag en een net, verzorgd uiterlijk zijn belangrijk bij representativiteit. Een knap uiterlijk is niet hetzelfde als een representatief uiterlijk. Je hoeft niet knap te zijn om er representatief uit te zien. Het zijn de kleine dingen die bijdragen aan een representatief uiterlijk en waar je zelf invloed op hebt. Denk hierbij aan:

  • Gestreken kleding
  • Frisse adem
  • Lekker luchtje op
  • Gewassen en gekamd haar dat goed in model zit

Zoals net benoemd ben je niet alleen representatief door je uiterlijk, maar ook door je gedrag. Je gedraagt je representatief wanneer je mensen op de juiste manier behandelt en benadert en een merk op een passende manier vertegenwoordigt.

 

Over Hostessbureau

Bij Hostessbureau zijn we opzoek naar Hostessen. Ben jij representatief en enthousiast? Solliciteer dan nu naar de functie van Hostess en wij bellen je snel!